Op bezoek bij modelspoortilburg 2019

 

modelspoortilburgDit jaar is SMMB te vinden bij modelspoortilburg 2019. Kom jij ook? Modelspoortilburg is een evenement voor kleine (Z, N, HO) en grote (3,25 inch en groter) model treinen. De locatie is ook zeer toepasselijk, namelijk de oude werkplaats van de NS in de Spoorzone. Naast ons vereeniging zullen ook andere vereeniging aanwezig zijn. Voor alle informatie kijk je op de website van modelspoortilburg.nl.

 

Rails weer recht corrigeren

Metaal is goed in uitzetten en krimpen door het jaar door. Dan komt er een moment dat een correctie uitvoeren nodig is. Pin de grond in, rails corrigeren en vast lassen! Met dank aan de wekgroep.

Rails weer recht corrigeren

Clubavond 15 mei

Woensdag 15 mei was het lekker weer. Daar hebben we van genoten onder het genot van drankje en een nootje bij de Baan. De volgende keer is de kans op lekker weer nog groter. Jan zat nog even binnen verstopt :).

Tunnel

Het plan van een Tunnel tegen de bosrand is goed gekeurd. We mogen een onopvallende tunnel plaatsen over een stuk spoor. Dit jaar gaan we hier aan beginnen en hopelijk lukt het om de tunnel dit jaar af te ronden. Uiteraard schuilt er ook een gevaar bij een tunnel. Je wil als machinist weten of de tunnel vrij is. Ook daar wordt aan gewerkt. Het aantal wielen dat inrijdt en uitrijdt wordt geteld.

tunnel

Werkdag 27 april 2019

27 april is er gewerkt aan de baan. Onze buxus is helaas vergaan dus een logisch gevolg: we planten nieuwe. Hierbij het resultaat: voorafgaand, halverwege en het eind resultaat. Het beste kun je uiteraard zelf komen kijken (en rijden).

Bedankt Ad

Het bestuur en de leden bedanken Ad voor zijn jarenlange inzet als breukje later vrijwillige bar diensten op onze club avonden. Uiteraard ook al vast bedankt voor alle toekomstige jaren.